Olimpiada de lingvistică

OLIMPIADA DE LINGVISTICĂ „SOLOMON MARCUS”
CLASELE IX-XII
ETAPA NAȚIONALĂ, 19.03.2022

ÎN ATENȚIA CANDIDAȚILOR

PROBA ONLINE va avea loc la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Brașov, sâmbătă, 19.03.2022.
Accesul în săli se va face între 14:00 și 14:30. Elevii vor avea asupra lor un act de identitate/carnetul de elev vizat pe acest an școlar.
Instrucțiuni pentru desfășurarea primei etape
1. Setul de probleme parolat va fi trimis pe adresa de e-mail a fiecărui elev.
2. Parola pentru accesarea subiectelor va fi trimisă către Inspectoratele Județene cu puțin timp înainte de începerea probei (cu aproximativ 10 minute înainte).
3. Linkurile către formularele de răspuns (Google Forms), prin care elevii vor trimite răspunsurile corecte, vor fi incluse în setul de probleme.
4. Formularele vor fi active pe toată durata concursului, urmând a fi închise în momentul expirării timpului oficial de lucru (ora 19:00).
Elevilor NU li se permite să aibă în sala de concurs materiale ajutătoare (dicționare, cărți etc.), NU au voie să consulte alte materiale electronice/site-uri ajutătoare în timpul probei și NU vor avea acces la alte dispozitive electronice în afară de cele puse la dispoziție de centrul de examen.
5. Le este permis elevilor să aibă pe bancă o sticlă de apă/mâncare, precum și orice fel de instrumente de scris (pixuri, stilouri, rezerve, carioci, markere, creioane colorate etc.) cu care să poată face însemnări pe ciorne/pe subiectele primate. De asemenea, în rezolvarea subiectelor, elevilor li se permite deschiderea unui document Word/Paint etc., pentru a lucra mai eficient în vederea rezolvării setului de probleme.

Desfășurarea probei

Timpul de lucru este de 4 ore.
După ce elevii sunt așezați conform repartiției făcute de centrul de examen, aceștia se pot conecta la adresa de e-mail personală și vor aștepta parola pentru deschiderea subiectelor.
La ora 15:00, toți elevii vor primi parola de acces. Apoi, vor accesa setul de subiecte, introducând parola primită (Atenție! Parola poate conține atât litere mari, cât și litere mici). Astfel, vor avea acces atât la setul de probleme, cât și la linkurile către formularele de răspuns (Google Forms), prin care elevii vor trimite răspunsurile corecte.
În timpul probei, elevii pot primi coli pentru ciorne.
Finalizarea probei
1. Formularele vor fi active pe toată durata concursului, urmând a fi închise în momentul expirării timpului oficial de lucru (ora 19:00).
2. La final, elevii vor preda atât ciornele, cât și setul de subiecte.
3. Dacă un elev trimite formularele de răspuns înainte de expirarea timpului oficial de lucru, acesta poate părăsi sala de examen mai devreme.

SUCCES tuturor!
Comisia județeană

Don`t copy text!