Acest site utilizeaza cookie pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare si a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "Sunt de acord" accepţi utilizarea modulelor cookie.Articles

2012, Portugalia: Curs de robotică pentru şcoală

Localitatea şi ţara în care s-a desfăşurat stagiul: S. Pedro do Sul, PORTUGALIA
Instituţia din străinătate care a organizat stagiul: Hands-on Science Network
Perioada stagiului: 11/02/2012- 19/02/2012
Nr. de referinţă al candidaturii: COM-11-2668-CG-PT
Titlul stagiului în limba de origine: " SCHOOL' ROBOTICS "

Cursul s-a desfăşurat pe durata a zece zile şi a cuprins atât ore de prezentare, lectură, video-conferinţe, ateliere de lucru, folosirea ITC-ului, prezentări video, precum şi evenimente sociale. Metodele de predare au fost foarte variate, predominând însă exerciţiile ITC.
Toate materialele şi întregul curs s-a desfăşurat în limba engleză.
Orele de curs s-au concretizat în prezentări video şi au constat în:

  • Introducere generală în domeniul roboticii;
  • Proiectarea, construirea şi programarea roboţilor;
  • Prezentarea senzorilor şi a componentelor electronice;
  • Constructivism;
  • Organizarea şi participarea la un festival de roboţi.


Stagiul la care am participat s-a desfăşurat în perioada 11–19 februarie 2012, în localitatea S. Pedro do Sul, aflată la o distanţă de aproximativ 300 km de oraşul LISABONA şi aproximativ 100 Km de oraşul PORTO.
Programul de desfăşurare a cursului a fost foarte dens şi foarte interesant în acelaşi timp; activităţile s-au desfăşurat conform programului anunţat.
În ceea ce priveşte activitatea mea, am fost prezentă la toate activităţile desfăşurate pe parcursul stagiului, nu doar ca observator, ci ca participant activ:
- am facut o prezentare în Power Point a României, a şcolii în care lucrez şi a sistemului de educaţie din România; am răspuns la întrebări.
- în timpul training-ului am participat activ la activităţile de grup, am discutat cu ceilalţi colegi, mi-am spus punctul de vedere, am solicitat informaţii suplimentare unde a fost nevoie,
- am discutat cu mai multi colegi europeni, posibilitatea realizării unor parteneriate şcolare.
- am prezentat câteva activităţi pe care le-am desfăşurat în şcoală cu elevii mei; am raspuns la întrebări celor interesaţi să afle mai multe despre aceste lucruri.

Cursul la care am participat a fost foarte bine organizat, cu activităţi bine alese şi bine realizate. Programul a fost în totalitate respectat, totul s-a desfăşurat cu mult profesionalism.


Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.
Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.