Acest site utilizeaza cookie pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare si a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "Sunt de acord" accepţi utilizarea modulelor cookie.Articles

Serbarea De Craciun 2015

SerbareCraciun

  

          Anul acesta, elevii și profesorii Colegiului Național de Informatică “GrigoreMoisil” au organizat feerica serbare de Crăciun care a devenit o tradiție, de aproape 20 ani. Acest eveniment festiv a stȃrnit in fiecare dintre noi emoția sărbatorilor de iarnă și a readus spiritul și magia Crăciunului.

          Spectacolul a debutat cu un moment muzical interpretat de corul ‘Gimnaziștilor’,  coordonat de doamna profesoară Anda Marian. Micii colindători au fost răsplatiți, pe lângă aplauzele călduroase,  cu nuci și mere din partea crăciunițelor din clasa a X a B.

          Cei mai drăguți dintre bobocei, elevii clasei a V a A,  sub coordonarea domnului Viorel Faur de la Clubul de dans sportivViodance, au pregătit un moment zglobiu de dans.

          Momentele muzicale au continuat în programul serbării, Iulia Ruță si Bianca Luchian din clasa a IX a E au ‘’Colindat Iarna’’, iar Maria Doboș din clasa a X a A, ne-a urat un muzical ‘’Merry Christmas everyone !’’.

          Colegii noștri sunt foarte talentați, sunt pasionați de muzică și dans, așa cum ne-au dovedit Anisia Constantinopol din clasa a VIII a A și partenerul ei, Cristian Ceapraz, care ne-au fascinatcu un dans contemporan și cu un inconfundabil jive.

          Elevii clasei a IX a A, coordonați de doamna profesoară Cristina Călin, ne-au prezentat un plugușor poznaș, moment continuat cu sceneta Five o’clock ’’ a lui I.L. Caragiale, interpretată de colegii noștri din clasa a XI a E : Bianca Scarlat, ȋn rolul Mȃndicăi Piscopescu, Paula Axinte, ȋn rolul Tincuței Piscopescu,  Diana Dudu avȃnd rolul Miței Protopopescu, Ioana Coman rolul Rozei și cei doi baieți, Alin Benea, naratorul scenetei și Vlad Angheluță, în rolul de locotenent. Momentul dramatic a fost  coordonat de doamna bibliotecară Daniela Tăbăcaru.

          Crăciunul este o sărbatoare multașteptată, pentru aroma de cozonaci calzi, cetină și turta dulce, dar mai ales pentru armonia din suflete. “ That’s Christmas to me”, ne-a cȃntat Alexandru Bota din clasa a IX-a.

Și pentru că tradiția se ȋmpletește cu modernitatea, ritmurile valsului vienez ne-au fost aduse de perechea de dansatori formată din Ștefania Trincă din clasa a X-a C și Robert Bucur din clasa a X-a  B, iar Diana Nicolau din clasa a XII-a B, alături de partenerul ei, Dan Babonea, ne-au purtat pe aripile romantice ale unui vals lent.

          Colegii noștri din clasa a IX-a A și a X-a B, coordonați de doamnele profesoare Cătălina Stoica și Irena Olteanu, ne-au prezentat un moment poetic și muzical ȋn limba engleză, iar colegii mai mici din clasa a VI-a au recitat două poezii cu specific de iarnă, în limba franceză.

          Rafail Pascu din clasa a IX-a D a interpretat la vioară “ Let it Snow”, iar Gabriela Aldea și Elena Todirenchi din X D ne-au cȃntat “ Galbenă gutuie, dulce- amăruie”.

          O ceată frumoasă de colindători, coordonată de doamna profesoară Anca Florea, ne-a ȋnvăluit sufletele ȋn tradiție și dor de autentic. Serbarea de Crăciun s-a ȋncheiat cu formația liceului, ȋn noua ei structură, care ne-a purtat în acorduri moderne spre binemeritata vacanță și spre așteptarea Moșului ȋncărcat de daruri.

          Serbarea colegiului nostru nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul doamnelor director Milena Popa și Manuela Zorca, doamnei Cristina Călin, coordonatorul acestei serbări, precum și doamnelor profesoare Anda Marian, Cătălina Stoica, Irena Olteanu, Anca Florea și doamnei bibliotecare Daniela Tăbăcaru. Mulțumiri colegilor noștri care au asigurat sonorizarea, Nick și Tudor, precum și prezentatorilor Lorena Apostol și Paul-Andrei Codrea care au menținut vie atenția publicului.

Lorena Apostol,  Paul-Andrei Codrea,  X C