Acest site utilizeaza cookie pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare si a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "Sunt de acord" accepţi utilizarea modulelor cookie.Informatică

După cum știm deja, concursul American Computer Science League (ACSL) a devenit o “tradiție” a Colegiului nostru, dovedind faptul că, prin ambiție, pasiune, mult exercițiu individual, dar și, nu în ultimul rând, lucru în echipă, am reușit să obținem rezultate deosebite de-a lungul timpului.

Rezultatele echipelor noastre, de-a lungul anilor, au fost remarcabile, obținându-se numeroase premii I, II și III. În data de 23 mai 2020, s-a desfășurat prima ediție online (doar așa au permis vremurile) a finalei ACSL. A fost a 20-a participare a colegiului nostru și rezultatele au arătat din nou că munca stăruitoare, combinată cu talentul, aduce satisfacții pe măsură.

Au participat 13 elevi din liceu și au obținut 4 medalii de aur, 2 medalii de argint și 3 de bronz.

I-am menționa, în mod special, pe Cristian George, din clasa a IX-a, care a obținut singurul punctaj maxim din concurs la secțiunea Intermediari și pe Victor Veltan, din clasa a XII-a, care a obținut al doilea punctaj din concursul de seniori (39 din 40).

Participarea la edițiile concursului ACSL a reprezentat, de fiecare dată, o mare provocare. Faptul că traversăm oceanul să concurăm împotriva unor elevi de excepție de la licee de top din Statele Unite (liderul mondial în progresul tehnologic), dar și din alte țări din Europa și Asia, spune multe. Nu putem să nu ne gândim acum, la cei împotriva cărora am concurat. Oare câți dintre ei vor fi, în viitorul foarte epropiat, angajații marilor companii americane din domeniul cercetării științifice, al industriei spațiale și aeronautice (NASA, Lockheed), sau în cadrul unor institute academice de prestigiu precum Caltech sau MIT? Experiența pe care o trăiesc elevii la aceste concursuri este una specială, pe care nu o pot compara cu nimic autohton. Contactul cu civilizația americană, relațiile și prieteniile ce se formează în cadrul echipei, conștientizarea faptului că nu mai concurezi pentru tine, ci reprezinți liceul, orașul și țara ta, simtul responsabilității, sunt aspecte care au un impact deosebit asupra personalității în formare a unui adolescent.

Fără îndoială, perioada premergătoare finalei, lunile de pregătire de acasă, cele 4 “contest”-uri prin care trebuie să treacă cu brio pentru a califica liceul la faza finală, nu au fost cu nimic mai ușoare decat “aventura americană” de la finala “All-Star”. A fost nevoie de un efort susținut al fiecăruia dintre cei implicați, elevi și profesori, timp de 6 luni, în fiecare ședință de pregătire de la școală, dar și de mult efort individual. Emoțiile fiecărui contest, așteptarea rezultatelor, i-au călit și i-au pregătit pentru concursul final, dar și pentru viitoarele examene cu care urmează să dea piept în liceu, și, mai departe, la facultate.