Acest site utilizeaza cookie pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare si a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "Sunt de acord" accepţi utilizarea modulelor cookie.Activitățile catedrelor

Laboratorul de fizică - prezentare


Este unul dntre cele mai moderne laboratoare de fizică din judeţul Braşov.

Laboratorul dispune de spaţii generoase, constând dintr-o sală mare de clasă şi dinanexe folosite pentru prepararea lucrărilor de laborator şi întreţinerea materialului didactic şi respectiv ca birou al catedrei de fizică.

În ultima perioadă s-au făcut investiţii în aparatură de laborator şi mobilier. În acest sens, s-a acordat prioritate unor dotări de completare, cu performanţe tehnice ridicate. Dintre dotările noi ale laboratorului menţionăm: linia cu pernă de aer, laserul cu He-Ne, aparate de măsură și control digitale, surse de tensiune moderne, osciloscoape electronice cu două spoturi, Trusa de optică, Trusa pentru studiul mişcării de rotaţie, Trusa pentru studiul descărcărilor în gaze, Polariscopul etc. Pe linia dotărilor foarte la modă, menţionăm şi achiziţia în vara anului 2010 a unei plăci de achiziţie de date care permite informatizarea pronunţată a activităţilor experimentale, precum şi efectuarea de lecţii demonstrative deosebite. Dotările noi vin să completeze dotările anterioare ale laboratorului, care sunt menţinute în bună stare de funcţionare. Preocupările noastre actuale se orientează spre continuarea dotărilor cu mijloace moderne, dedicate în special achiziției de date și prelucrării informatizate a datelor, având în vedere și specificul colegiului și interesul elevilor, dar mai ales necesitatea de adaptare la tendințele actuale din școlile avansate, și necesitatea imperioasă de a aplica cunoștințele teoretice în activități practice, lucrative și productive.

Pe această direcție, în prezent, se caută cu insistență soluțiile financiare pentru achiziționarea unui sistem specializat pe lucrări de achiziție de date, denumit NI ELVIS II+, la modă în școlile din țările avansate.

În ceea ce privește dotarea cu sisteme multimedia, menționăm că laboratorul nostru este dotat cu aparatură audio-video şi IT modernă şi funcţională, la parametri tehnici deosebiţi. Dotările principale sunt: video-proiector staţionar, ecran fix retractabil, sistem de sonorizare a laboratorului, calculator staţionar, laptop, kit format din video-proiector și ecran mobile, cameră de luat vederi, aparat foto digital.

Laboratorul dispune de softuri generale şi softuri educaţionale specifice, actualizate şi diverse (ex. AEL, Laboratoare virtuale pentru fizică, chimie, biologie).

În spaţiul, şi cu dotările laboratorului de fizică se pot desfăşura activităţi didactice şi extradidactice diverse: lecţii clasice, lucrări de laborator clasice şi moderne, constând în experimente reale şi virtuale, lecţii experimentale bazate pe achiziţia de date, lecţii demonstrative AEL vers. 6.0, prezentări PPT, proiecţii video, audiţii etc.

În secțiunea dedicată, puteți viziona laboratorul de fizică și unele dintre dotările sale, sub forma unei galerii de imagini selectate.

Având în vedere configurația, statutul și funcționalitatea sa, laboratorul de fizică se constituie într-o resursă foarte importantă pentru întreaga instituție școlară, oferind condiții excepționale pentru desfășurarea unor activități diverse, în sprijinul tuturor catedrelor din colegiu.

 

Imagini din laboratorul de fizică

Lucrări cu conţinut de fizică aflate în biblioteca şcolii

 

<< Înapoi la Activitatea catedrei de fizică