Acest site utilizeaza cookie pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare si a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "Sunt de acord" accepţi utilizarea modulelor cookie.Mesaje de la absolvenți

Mesaje de la absolvenți

Salutări din Manchester!

Despre viaţa de student într-o ţară străină...

În primul rând, procesul de înscriere la facultate, pentru anul trecut a fost destul de simplu: crearea unui cont pe UCAS.COM, unde fiecare candidat îşi alege 5 facultăţi preferate. Tot ce e de făcut este să satisfaci anumite condiţii impuse de facultatea respectivă (nota obţinută la Bac, examen de limbă, activităţi extraşcolare etc).

Intrarea României în UE a fost un pas benefic pentru educaţia în străinatate, deoarece românii pot acum să aplice pentru un împrumut reprezentând taxa de facultate. Acesta se va returna după absolvire, în cazul în care vei câştiga mai mult de 15.000 lire pe an. Sper ca şi anul acesta procedura să fie la fel de accesibilă şi să beneficiaţi de ofertă.

De facultate, profil INFORMATICĂ, sunt ÎNCÂNTAT. Laboratoarele sunt dotate cu calculatoare performante, fiecare student are propriul cont pe reţeaua facultăţii şi acces la softuri profesionale cu licenţă. Profesorii sunt doritori să te ajute şi mereu zâmbitori. Singura responsabilitate pe care o ai este să-ţi termini exerciţiile înainte de deadline.

Despre englezi pot spune că sunt extrem de amabili. Uneori chiar prea amabili. Trebuie să mulţumeşti şoferului după fiecare cursă de autobuz, să fii punctual, să ai mereu o atitudine pozitivă şi să fii cu zâmbetul pe buze.

În materie de preţuri, Anglia este destul de generoasă, fără mari diferenţe faţă de România. În plus, pentru alimentele de bază nu se percepe TVA, iar ca student beneficiezi de o mulţime de reduceri. Iar salariile sunt mai mult decat mulţumitoare. De exemplu, după absolvire, un student al facultăţii de Informatică poate fi plătit cu cel puţin 50.000 lire pe an.

Dar astea nu sunt singurele părţi bune!
Manchester şi toate oraşele mari din Anglia, în general, găzduiesc meciuri de fotbal şi concerte la cel mai înalt nivel. Nume ca Linkin Park, Bon Jovi, Rammstein, Sum 41, Shakira sau Taylor Swift sunt o prezenţă obişnuită aici.

Cu toate că începutul nu este uşor, se impun nişte eforturi, inclusiv financiare, cu toate că e greu să te desprinzi de părinţi, de prieteni, este un pas la care dacă te-ai gândit, merită să fie făcut.
(Am uitat să vă spun … ca să ajungi aici trebuie să fi învăţat în timpul liceului!!!)

 

SALUTĂRI PROFESORILOR ŞI BAFTĂ TUTUROR!